F. lux ή πώς να μειώσει την οπτική κόπωση


κόπωση-οπτικά-κακά-Tete-υπολογιστής-οθόνη-PC

Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν κάνω μεγάλες συνεδρίες σερφ στον υπολογιστή μου, έρχεται σε μια στιγμή που έχω μεγάλους πονοκεφάλους, η οποία οφείλεται στην οπτική κόπωση που προκαλείται από την οθόνη του υπολογιστή, δεν έχει σημασία η οθόνη. Χάρη στην F.lux, κατάφερα να τους εξαφανίσω.

Στην αρχή, απλά δεν ήξερα από πού προήλθαν αυτοί οι πονοκέφαλοι και επέστρεψαν συχνά! Μου πήρε λίγο χρόνο να προσδιορίσω από πού προήλθαν. Σε ένα σημείο, συνειδητοποίησα ότι οι πονοκέφαλοι συνέβησαν κάθε φορά που είχα μακρά συνεδρίες υπολογιστή για αρκετές ημέρες… (ούτε και χωρίς διακοπή, ε!)

Δοκιμές διαφόρων μεθόδων

Από εκεί, Δοκίμασα διάφορες μεθόδους:

 • Αλλαγή της ανάλυσης-τίποτα
 • Αλλαγή της φωτεινότητας της Νάντα
 • Ρυθμίστε την αντίθεση-niet
 • Αλλαγή της συχνότητας των αναψυκτικών-τι πλάκα
 • Επαναβαθμονόμηση των χρωμάτων-τίποτα
 • Αλλαγή της γραμματοσειράς-όχι
 • Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της γραμματοσειράς ClearType-ακόμα τίποτα
 • Αλλαγή οθονών-pfff
 • Θέση σύμφωνα με το φωτισμό του δωματίου και του ίδιου του φωτισμού-τίποτα

Με λίγα λόγια, όλες οι αλλαγές που θα μπορούσα να κάνω σε μια οθόνη, ακόμα και να την αλλάξω, απλά δεν με βελτίωνε!

Λύσεις

Είχα περισσότερες από δύο λύσεις για να δοκιμάσω ότι είχα βρει κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου:

 1. Εφαρμογή φίλτρου στην οθόνη
 2. Χρησιμοποιήστε το λογισμικό F. Lux

Να εφαρμόσετε ένα φίλτρο; BOF, όχι στην αποδοτικότητα και δεν θέλετε να δείτε τίποτα περισσότερο από την οθόνη, ούτε να ξοδέψετε χρήματα για το τίποτα!

Χρήση F. Lux… Λογισμικό που λέει ότι θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη… Δεν ξέρω για σένα, αλλά δεν το εμπιστεύομαι! Ειδικά δεδομένου ότι στο δίχτυ, οι κριτικές είναι ανάμεικτες… Κάποιοι λένε ότι δουλεύει, άλλοι όχι και λένε ότι είναι φρικτό, άσχημο.

Προσωπικά, προτιμώ πάντα να δοκιμάσετε το λογισμικό τον εαυτό μου να κάνει μια γνώμη, επειδή οι προτιμήσεις είναι στη φύση, από το ένα pc στο άλλο, μπορεί να είναι διαφορετική, διότι οι διαμορφώσεις είναι διαφορετικές και επίσης επειδή ο καθένας έχει το δικό του τρόπο χρήσης ενός προγράμματος! Έτσι, γι 'αυτό, και παρά το γεγονός ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει το λογισμικό F.lux!

f. Lux

Πώς λειτουργεί η F. Lux;

Αλλάζει τα χρώματα της οθόνης σας ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντός σας. Εκεί, μπορούμε να πούμε ότι αν ο υπολογιστής δεν έχει έναν αισθητήρα φωτός, είναι άσχημα παραγεγραμμένα!

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: το λογισμικό αλλάζει τα χρώματα της οθόνης σας, αλλά όχι σύμφωνα με το φωτισμό του περιβάλλοντός σας, αλλά μάλλον σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση και το χρόνο σας!

Φιλτράρισμα του φωτισμού

Προσθέτει ένα φίλτρο ροζ σολομού ανάλογα με το αν είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ. Έτσι, συγκεκριμένα, στο φως της ημέρας, θα έχετε μια εντελώς κανονική οθόνη, και το βράδυ θα έχετε μια οθόνη από ροζ-σολομό χρώμα. Είναι στην πραγματικότητα αυτό το χρώμα που οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για! Την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα, σκέφτηκα:

 1. Είναι άσχημο.
 2. Είναι χειρότερο επειδή ολόκληρη η οθόνη είναι ροζ-σολομός εκτός από το δείκτη του ποντικιού που είναι φωτεινό λευκό, το οποίο "αναβοσβήνει" και δίνει ακόμα περισσότερο πονοκέφαλο
 3. Και η οθόνη; Υποστηρίζει αυτή την αλλαγή χρώματος;

Έτσι κατάλαβα γιατί μερικοί άνθρωποι δεν άρεσε αυτό το λογισμικό… Αλλά όπως κάθε λογισμικό που δεν μου αρέσει στην πρώτη στιγμή, θα δείτε στις επιλογές, αν δεν υπάρχουν επιλογές για να αλλάξετε τίποτα που δεν μου αρέσει πριν από την απεγκατάσταση από τον υπολογιστή μου. Και ήταν μετά την αλλαγή των διαφορετικών ρυθμίσεων που κατάλαβα γιατί άρεσαν σε άλλους! Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι άσχημες και υπερβολικά υπερβολικές, αλλά μόλις οριστούν σε όλες τις γεύσεις και το πραγματικό περιβάλλον, αυτό το λογισμικό κάνει ακριβώς τη δουλειά για την οποία δημιουργήθηκε!

Υπάρχουν λίγες επιλογές, οι κύριες είναι "αλλαγή της τοποθεσίας" και "αλλαγή της φωτεινότητας" έχετε φυσικά την επιλογή να το απενεργοποιήσετε πλήρως ή για 1 ώρα και επίσης μια λειτουργία προεπισκόπησης του πώς η οθόνη σας θα συμπεριφέρονται στο μέρα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν σήμερα μιλώ για αυτό το λογισμικό, είναι επειδή έχουν περάσει 2 χρόνια τώρα που έχω αυτό το λογισμικό εγκατεστημένο σε διαφορετικούς υπολογιστές, και έτσι μετά από μια δοκιμή για 2 χρόνια, μπορώ να πω αν λειτουργεί ή όχι.

Και το συμπέρασμά μου είναι: Ναι, πραγματικά κάνει τη ζωή καλύτερη! (σε κάθε περίπτωση, όταν είστε πίσω από μια φωτισμένη οθόνη!) Με λίγη ακρίβεια: εφόσον το έχουμε ρυθμίσει καλά!

Πώς να ρυθμίσετε σωστά το λογισμικό F. Lux

 • Για να κατεβάσετε F.lux: σύνδεση
 • Εγκαταστήσετε
 • Μόλις εγκατασταθεί, θα εμφανιστεί στη μπάρα λεκέδων. Πιο συγκεκριμένα στο σύγραμμα (γραμμή ειδοποιήσεων) δίπλα στο ρολόι σας
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο και εκεί μπορείτε να κάνετε κλικ στην καμπύλη για να δείτε μια προεπισκόπηση της συμπεριφοράς της οθόνης σας πάνω από 24 ώρες σε δευτερόλεπτα
 • Κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή ρυθμίσεων" και θα δείτε το παράθυρο ρυθμίσεων
 • Σε 1, μετακινήστε τις μπάλες για να αλλάξετε την ένταση του φωτός της ημέρας και της νύχτας οθόνη σας. Όσο πιο αριστερά πάτε, το πινάκι θα είναι, τόσο πιο πολύ θα πάτε στα δεξιά, τόσο λιγότερο θα αλλάξει η οθόνη σας. Προσωπικά, στη μέρα έφυγα στο 6500 K/. Και για τη νύχτα, έβαλα 4500 K/, το οποίο μου επιτρέπει να έχω μια οθόνη πολύ ελαφρώς ροζ χωρίς να είναι υπερβολικά υπερβολικό το βράδυ.
 • Σε 2, μπορείτε να αλλάξετε τη γεωγραφική σας θέση. Κάντε κλικ στο κουμπί "αλλαγή" και στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί "Εντοπισμός"
 • Μια σελίδα στο Internet θα ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα υποδείξει την τοποθεσία σας (τη χώρα σας, την πόλη σας ή τον ταχυδρομικό σας κώδικα. Δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο να υποδείξετε την πλήρη διεύθυνσή σας, το λογισμικό δεν είναι επίσης εξαιρετικά ακριβές, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τον καιρό, απ ' όσο ξέρω, ή την πραγματική θέση του υπολογιστή σας σε σχέση με το παράθυρό σας κτλ…)
 • Αντιγράψτε-επικολλήστε τις συντεταγμένες στο παράθυρο και κάντε κλικ στο κουμπί "OK"
 • Σε 3, μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα μετάβασης. Προσωπικά, έβαλα το "αργός". Αυτό μου επιτρέπει να δω με δυσκολία την αλλαγή στην ένταση του φωτός της οθόνης μου. Και νομίζω ότι είναι καλύτερα που το μάτι προσαρμόζεται λίγο-λίγο και όχι όλα με τη μία. Η μόνη εξαίρεση είναι οι πρώτες 2 εβδομάδες. Έχουμε παρατηρήσει την αλλαγή, αλλά στη συνέχεια, μόλις το συνηθίσεις, ξεχνάτε εντελώς ότι το λογισμικό είναι εκεί. Η μετάβαση αργής ταχύτητας επιτρέπει επίσης στην οθόνη σας να μην καθυστερεί/παγώσει για σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι και η μετάβαση πρέπει να γίνει.
 • Μόλις αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Done" και είναι καλό!
καλά-Ρυθμίστε τη ροή

Φυσικά, θα πρέπει να αλλάξετε τη διαμόρφωση σύμφωνα με το δικό σας περιβάλλον! (Το φως του περιβάλλοντος είναι διαφορετικό, η λάμπα στο δωμάτιο όπου είστε είναι διαφορετική, η φωτεινότητα της οθόνης σας είναι επίσης διαφορετική!)

Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει να χουφτώσεις για να βρεις τον σωστό, αυτόν που σου ταιριάζει! Αλλά μόλις βρεθεί η σωστή ρύθμιση, πιστέψτε με, είναι μια καθαρή χαρά να κάνετε μακρά συνεδρία υπολογιστή χωρίς πονοκεφάλους! ;-)

Σημείωση: στις μέρες μας, τα Windows 10 έχουν μια εγγενής επιλογή για την ανάπαυση των ματιών σας το βράδυ. Αλλά αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Android έχει επίσης αυτό το χαρακτη
ριστικό. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυσικά αντι-μπλε φίλτρα φωτός που μπορούν επίσης να βοηθήσουν, μπορούν να κολληθούν στις οθόνες, υπάρχουν επίσης στα over-glasses και τα γυαλιά.

Laissez un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *