F. Lux of hoe visuele vermoeidheid te verminderen


vermoeidheid-Visual-evils-Tete-computer-scherm-PC

Ik weet niet over u, maar als ik lange surfen sessies op mijn computer, het komt op een moment dat ik heb grote hoofdpijn, die is te wijten aan visuele vermoeidheid veroorzaakt door het computerscherm, ongeacht het scherm. Dankzij F.lux heb ik ze kunnen laten verdwijnen.

In het begin wist ik gewoon niet waar deze hoofdpijn vandaan kwam en ze kwamen regelmatig terug! Het kostte me een tijdje om te bepalen waar ze vandaan kwamen. Op een punt, ik besefte dat hoofdpijn gebeurde elke keer dat ik had lange computersessies over meerdere dagen… (geen non-stop ofwel, eh!)

Tests van verschillende methoden

Vanaf daar, ik probeerde verschillende methoden:

 • De resolutie wijzigen-niets
 • De helderheid van Nada wijzigen
 • Stel het contrast-niet
 • Verander de frequentie van verfrissing-welke plaat
 • Opnieuw kalibreren van kleuren-niets
 • Het lettertype wijzigen-Nee
 • Activering/deactivering van het ClearType-lettertype-nog steeds niets
 • Schermen wijzigen-Pfff
 • Positie afhankelijk van de verlichting van de kamer en de verlichting zelf-niets

Kortom, alle veranderingen die ik op een scherm kon maken, zelfs veranderen, hebben me gewoon niet verbeterd!

Oplossingen

Ik had meer dan twee oplossingen om te testen dat ik had gevonden tijdens mijn onderzoek:

 1. Een filter op het scherm toepassen
 2. Gebruik F. Lux software

Een filter toepassen? Bof, niet op efficiëntie en niet willen om iets meer te zien van het scherm, noch geld uitgeven voor niets!

Gebruik F. Lux… Software die zegt dat je leven beter zal maken… Ik weet het niet, maar ik vertrouw het niet! Vooral omdat op het net, de beoordelingen zijn gemengd… Sommigen zeggen dat het werkt, anderen niet en zeggen dat het verschrikkelijk, lelijk is.

Persoonlijk heb ik altijd de voorkeur aan de software zelf te testen om een mening te maken, omdat de smaken zijn in de natuur, van de ene pc naar de andere, kan het anders zijn, omdat de configuraties zijn verschillend en ook omdat iedereen heeft zijn eigen manier van gebruik van een programma! Dus dat is waarom, en ondanks het feit dat het geen vertrouwen wekte, dat ik uiteindelijk besloten om de F.lux software te testen!

f. Lux

Hoe werkt F. Lux?

Het verandert de kleuren van uw scherm afhankelijk van de verlichting van uw omgeving. Daar kunnen we zeggen dat als de computer geen lichtsensor heeft, het slecht verjaard is!

De realiteit is anders: de software verandert de kleuren van uw scherm, maar niet volgens de verlichting van uw omgeving, maar in plaats van uw geografische positionering en tijd!

Filter het licht

Het voegt een roze-zalm filter toe, afhankelijk van of je overdag of 's avonds bent. Dus concreet, bij breed daglicht, heb je een volledig normaal scherm, en 's avonds zul je een scherm van roze-zalm kleur hebben. Het is in feite deze kleur die mensen geklaagd over! De eerste keer dat ik het gebruikte, dacht ik:

 1. Het is lelijk.
 2. Het is erger omdat het hele scherm roze-zalm is, behalve de muisaanwijzer die helder wit is, die "knippert" en nog meer hoofdpijn geeft
 3. En hoe zit het met het scherm? Ondersteunt het deze kleurverandering?

Dus ik begreep waarom sommige mensen deze software niet leuk vonden… Maar net als elke software die ik niet leuk vind op het eerste moment, ik zal zien in de opties als er geen opties om iets te veranderen dat ik niet leuk vind voordat het verwijderen van mijn computer. En het was na het veranderen van de verschillende instellingen die ik begreep waarom anderen het leuk vonden! De standaardinstellingen zijn lelijk en te overdreven, maar eenmaal ingesteld op ieders smaak en echte omgeving, deze software doet precies de taak waarvoor het is gemaakt!

Er zijn weinig opties, de belangrijkste zijn "verandering van de plaats" en "verandering van de helderheid" heb je natuurlijk de optie om het volledig uit te schakelen of voor 1 uur en ook een preview-functie van hoe uw scherm zich zal gedragen op de dag in een kwestie van seconden.

Als vandaag heb ik het over deze software, het is omdat het is geweest 2 jaar nu dat ik deze software geïnstalleerd op verschillende Pc's, en dus na een test over 2 jaar, ik kan zien of het werkt of niet.

En mijn conclusie is: Ja, het maakt het leven echt beter! (in ieder geval, als je achter een verlicht scherm zit!) Met een beetje precisie: zolang we het goed instellen!

Hoe u F. Lux software correct instelt

 • F.lux downloaden: link
 • Installeren
 • Eenmaal geïnstalleerd, zal het verschijnen in de vlek balk. Preciezer in de systray (meldingsbalk) naast uw klok
 • Klik op het pictogram en daar u op de curve klikken om een voorbeeld van het gedrag van uw scherm te zien gedurende 24 uur in seconden
 • Klik op "instellingen wijzigen" en je ziet het venster instellingen
 • In 1, verplaats de ballen om de lichtintensiteit van uw dag en nacht scherm te veranderen. Hoe verder naar links je gaat, de Pinker het zal zijn, hoe meer je naar rechts gaat, hoe minder je scherm zal veranderen. Persoonlijk, in de dayI vertrokken op 6500 K/sRGB. En voor de nacht, ik zet 4500 K/sRGB, die me in staat stelt om een scherm zeer licht roze zonder te overdreven in de avond.
 • In 2 u uw geografische locatie wijzigen. Klik op "wijzigen" en klik in het nieuwe venster op "zoeken"
 • Een internetpagina wordt geopend in uw browser, geef uw locatie (uw land, uw stad of uw postcode. Ik denk niet dat het nuttig is om uw volledige adres aan te geven, de software is ook niet super nauwkeurig omdat het geen rekening houdt met het weer, voor zover ik weet, of de werkelijke positie van uw computer in relatie tot uw venster etc…)
 • Kopieer-Plak de coördinaten in het venster en klik op "OK"
 • In 3 u de overgangssnelheid wijzigen. Persoonlijk, ik zet in "Slow". Hierdoor kan ik de verandering in de lichtintensiteit van mijn scherm nauwelijks zien. En ik denk dat het beter is dat het oog zich beetje bij beetje aanpast en niet allemaal tegelijk. De enige uitzondering is de eerste 2 weken. We zien de verandering, maar als je er eenmaal aan gewend bent, vergeet je helemaal dat de software er is. De langzame-snelheids overgang zorgt er ook voor dat uw scherm gedurende korte tijd niet vastloopt/bevriest, wat kan gebeuren wanneer u een video game speelt en de transitie moet worden uitgevoerd.
 • Zodra u uw instellingen hebt gewijzigd, klikt u op "Done" en het is goed!
Well-configure-flow

Natuurlijk moet u de configuratie aanpassen aan uw eigen omgeving! (Het omgevingslicht is anders, de lamp in de kamer waar je bent is anders, de helderheid van je scherm is ook anders!)

En om dat te doen, moet je tasten om de juiste te vinden, degene die bij je past! Maar zodra de juiste Setup is gevonden, geloof me, het is een puur genot om te doen lange computer sessie zonder hoofdpijn! ;-)

Let op: tegenwoordig heeft Windows 10 een native liggende optie om 's avonds je ogen te rusten. Maar deze functie is standaard uitgeschakeld. Android heeft ook deze functie.
Wees er ook van bewust dat er fysieke anti-blauwe lichtfilters zijn die ook kunnen helpen, ze kunnen aan schermen worden gelijmd, ook bestaan in een over-bril en bril.

Laissez un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *