F. Lux eller hur man kan minska visuell trötthet


trötthet-visuell-Evils-Tete-dator-Screen-PC

Jag vet inte om dig, men när jag gör långa surfsessioner på min dator, det kommer vid en tidpunkt då jag har stor huvudvärk, vilket beror på visuell trötthet orsakad av datorskärmen, oavsett skärmen. Tack vare F.lux lyckades jag få dem att försvinna.

Först visste jag bara inte var dessa huvudvärk kom ifrån och de kom tillbaka ofta! Det tog mig ett tag att avgöra varifrån de kom. Vid ett tillfälle insåg jag att huvudvärk inträffade varje gång jag hade haft långa datorsessioner under flera dagar… (inte nonstop heller, eh!)

Tester av olika metoder

Därifrån försökte jag olika metoder:

 • Ändra upplösningen-ingenting
 • Ändra ljusstyrkan för Nada
 • Ställa in kontrasten-niet
 • Ändra frekvensen av förfriskning-vad platta
 • Re-kalibrering av färger-ingenting
 • Ändra typsnittet-nej
 • Aktivering/avaktivering av ClearType-teckensnittet-fortfarande ingenting
 • Byta skärmar-pfff
 • Läge enligt belysningen i rummet och belysningen i sig-ingenting

Kort sagt, alla de förändringar jag kunde göra på en skärm, även ändra det, bara inte förbättra mig!

Lösningar

Jag hade mer än två lösningar för att testa att jag hade hittat under min forskning:

 1. Använda ett filter på skärmen
 2. Använd F. Lux programvara

Använda ett filter? BOF, inte på effektivitet och inte vill se något mer från skärmen, inte heller spendera pengar för ingenting!

Använd F. Lux… Programvara som säger att kommer att göra ditt liv bättre… Jag vet inte om dig, men jag litar inte på det! Speciellt eftersom på nätet, är recensionerna blandade… Vissa säger att det fungerar, andra inte och säger att det är hemskt, ful.

Personligen föredrar jag alltid att testa programvaran själv för att göra en åsikt, eftersom smakerna är i naturen, från en dator till en annan, kan det vara olika eftersom konfigurationerna är olika och även för att alla har sitt eget sätt att använda ett program! Så det är därför, och trots att det inte inger förtroende, att jag äntligen beslutat att testa F.lux programvara!

f. Lux

Hur verkar F. Lux?

Det ändrar färgerna på skärmen beroende på belysningen i din miljö. Där kan vi säga att om datorn inte har en ljussensor, är det illa spärras!

Verkligheten är annorlunda: programvaran ändrar färgerna på skärmen, men inte enligt belysningen i din omgivning, utan snarare enligt din geografiska positionering och tid!

Filtrera ljuset

Det tillför en rosa-lax filter beroende på om du är under dagen eller på kvällen. Så konkret, i dagsljus, kommer du att ha en helt vanlig skärm, och på kvällen kommer du att ha en skärm av rosa-lax färg. Det är i själva verket denna färg som folk klagade på! Första gången jag använde det, tänkte jag:

 1. Det är fult.
 2. Det är värre eftersom hela skärmen är rosa-lax utom muspekaren som är ljust vitt, som "blinkar" och ger ännu mer huvudvärk
 3. Och hur är det med skärmen? Har det stöd för denna färgförändring?

Så jag förstod varför vissa människor inte gillade denna programvara… Men som alla program som jag inte gillar i det första ögonblicket, kommer jag att se i alternativen om det inte finns några alternativ för att ändra något som jag inte gillar innan du avinstallerar den från min dator. Och det var efter att ändra de olika inställningar som jag förstod varför andra gillade det! Standardinställningarna är fula och alltför överdrivna, men en gång satt till allas smaker och verklig miljö, gör denna programvara exakt det jobb för vilket det skapades!

Det finns få alternativ, de viktigaste är "förändring av ort" och "förändring av ljusstyrka" du har naturligtvis möjlighet att stänga av den helt eller i 1 timme och även en förhandsvisning funktion av hur din skärm kommer att bete sig på dag på några sekunder.

Om idag jag pratar om denna programvara, det beror på att det har varit 2 år nu när jag har denna programvara installerad på olika datorer, och så efter ett test över 2 år, kan jag berätta om det fungerar eller inte.

Och min slutsats är: Ja, det gör verkligen livet bättre! (i alla fall, när du är bakom en upplyst skärm!) Med lite precision: så länge vi sätter det bra!

Hur man korrekt ställa in F. Lux programvara

 • För att ladda ner F.lux: länk
 • Installera
 • En gång installerat, det kommer att visas i fläck listen. Mer exakt i Systray (meddelandefältet) bredvid din klocka
 • Klicka på ikonen och där kan du klicka på kurvan för att se en förhandsvisning av din skärms beteende över 24 timmar i sekunder
 • Klicka på "ändra inställningar" och du ser fönstret inställningar
 • I 1, flytta bollarna för att ändra ljusintensiteten på din dag och nattskärm. Ju längre till vänster du går, den Pinker det kommer att bli, ju mer du går till höger, desto mindre kommer skärmen att förändras. Personligen, i dayI kvar på 6500 K/sRGB. Och för natten, jag satte 4500 K/sRGB, som tillåter mig att ha en skärm mycket svagt rosa utan att vara alltför överdrivna på kvällen.
 • I 2 kan du ändra din geografiska plats. Klicka på "ändra" och i det nya fönstret, klicka på "lokalisera"
 • En webbsida öppnas i din webbläsare, ange din plats (ditt land, din stad eller ditt postnummer. Jag tror inte det är bra att ange din fullständiga adress, programvaran är inte heller super exakt eftersom det inte tar hänsyn till vädret, såvitt jag vet, eller den faktiska positionen för din dator i förhållande till ditt fönster etc…)
 • Kopiera-klistra in koordinaterna i fönstret och klicka på "OK"
 • I 3 kan du ändra övergångs hastigheten. Personligen satte jag i "Slow". Detta tillåter mig att knappast se förändringen i ljusintensitet på min skärm. Och jag tycker det är bättre att ögat anpassar sig lite i liten och inte alla på en gång. Det enda undantaget är de första 2 veckorna. Vi märker förändringen, men sedan, när du vänja dig, du helt glömma att programvaran är där. Den långsamma övergången gör också att din skärm inte att släpa/frysa för en kort tid, vilket kan hända när du spelar ett video spel och övergången måste göras.
 • När du har ändrat dina inställningar, klicka på "klar" och det är bra!
brunn-konfigurera-flöde

Naturligtvis måste du ändra konfigurationen enligt din egen miljö! (Det omgivande ljuset är annorlunda, glödlampan i rummet där du är är annorlunda, är ljusstyrkan på skärmen också annorlunda!)

Och för att göra det, du måste fampe att hitta den rätta, den som passar dig! Utom en gång den rätt setup är grunda, tro på jag, dess ' en ren glädje till gör lång computern session utan huvudverk! ;-)

Notera: nuförtiden har Windows 10 en infödd liggande alternativ för att vila dina ögon på kvällen. Men den här funktionen är inaktiverad som standard. Android har också den här fu
nktionen. Tänk också på att det finns fysiska anti-blå ljusfilter som också kan hjälpa, de kan limmas på skärmar, finns också i överglasögon och glasögon.

Laissez un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *